Robotversenyek

A gyerekek legfőbb dolga a játék. A játéknak – és a hozzá kapcsolódó versenygésnek – a gyerekek fejlődése szempontjából nagy szerepe van.
A gyerek a játék során együtt lehet másokkal, irányíthat, szervezhet, együtt kell működnie másokkal, problémákat oldhat meg, vitázhat. Új dolgokat tanulhat meg, új emberekkel ismerkedhet meg, új barátokat szerezhet és a már meglévő baráti kapcsolatait erősítheti meg.

Mi felnőttek is játszunk, szeretünk versenyezni, megmutatni mire vagyunk képesek, mit tudunk elérni.

A robotikai versenyek a fentieken kívül segítik a kreativitást, erősítik a csapatban dolgozás képességét és megerősíthetik a műszaki – természettudományos érdeklődést.

Robotprogramozó Országos Csapatverseny

Kecskeméten a Bányai Júlia Gimnáziumban 2010 óta szervezik meg minden évben az Országos Robotprogramozó Csapatversenyt általános iskola felső tagozatosainak.

Bővebben

First Lego League - FLL

A FIRST LEGO League (FLL) egy 10 -16 éves diákoknak szóló nemzetközi verseny ahol 3-10 fős csapatok adott témában kutatnak, automatikusan működő robotot terveznek, programoznak egy küldetés elvégzésére.

Bővebben

Word Robot Olympiad - WRO

A World Robot Olympiad a LEGO MINDSTORMS® elemekre épülő robotépítő és –programozó verseny, ahol kölönböző korcsoportban,
2-3 fős csapatok oldják meg az évente megújuló feladatot.

Bővebben

Hajduböszörményi Robotolimpa

A Hajdúböszörményi Bocskai István Gimnáziumban 2012 óta évente rendezi meg a Robotolimpiát,
ahol öttusában kell a csapatoknak illetve a robotoknak bizonyítani.

Bővebben