Bemutató órák, Mindstroms EV3 robotprogramozó szakkörök, táborok

Az informatika eszközök, okos telefonok, tabletek, hordozható és asztali számítógépek ma már csaknem minden fiatal kezében vagy szobájában megtalálhatóak. Ezek használata játékra, kapcsolattartásra, internet hozzáféréssel on-line kommunikációra, közösségi média jelenlétre, videó nézésre mindennapos.
Úgy tekintünk a mai 8 – 14 éves korosztályra, mint akik ügy születtek, hogy "vérükben" van ezen eszközök használata és nem kell nekik külön megtanulni. Valóban nem okoz gondot nekik az eszközök használatának elsajátítása, azonban az eszközök adta igaz lehetőségek sokszor kihasználatlanul maradnak.
Ezért (is) fontos az oktatás, aminek a lehetőleg személyre szabottan, élményalapú szemlélettel kell(ene) a informatikai és a természettudományos ismereteket átadni illetve a meglévő tudást segíteni rendszerbe szervezni. Mindezt annak érdekében, hogy a matematikai és digitális kompetencia valamit olyan készségek mint a problémamegoldás, a logikus-algoritmikus gondolkodás és az együttműködési képesség magas szinten fejlődjön ki ebben a korosztályban.
Nem azért, hogy minden gyerekből programozó legyen, inkább azért, mert ezek a készségek valamint az algoritmikus gondolkodás elsajátítása elengedhetetlenül fontos ennek a nemzedéknek, hogy meg tudjon felelni a következő évek – ahogy szaknyelven mondják az Ipar 4.0 – kihívásainak.

Bemutató órák

60 perces foglalkozások robotika, robotprogramozás témakörében
Robotika története, algoritmizálás alapjai, gyakorlati robotprogramozás

Bővebben

Szakkörök

24 órás, 3 * 8 órás modulokra osztott Lego Mindstroms EV3 robotprogramozó
szakkör egyedi tematika alapján 8 - 14 éves korosztálynak

Bővebben

Táborok

4 - 5 napos, a tavaszi, nyári vagy az őszi szünethez igazított Lego Mindstroms EV3
robotprogramozó táborok egyedi tematika alapján 8 - 14 éves korosztálynak

Bővebben

On-line tanulás

Lego Mindstroms EV3 oktató videók, tutoriálok a weboldalhoz kapcsolódó youtube csatornán
Tábor és szakkör videók, építési ötletek, versenyek.

Bővebben