Célunk az érdeklődés felkeltése a XXI. század egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata a robotika iránt annak érdekében, hogy minél többen megismerjék, megértsék és műveljék ezt az összetett szakmát. Fő területünk a hobbirobotok, azonban igyekszünk betekintést adni a robotika, az automatizálás „ipari” alkalmazásába is. Oldalaink folyamatosan bővülnek, látogasson vissza rendszeresen!

Mi a World Robot Olympiad?

A World Robot Olympiad egy nemzetközi oktatási program, amely azzal a céllal jött létre, hogy megkönnyítse a fiatalok hozzáférését a természettudományos tárgyakhoz és motiválja őket egy mérnöki vagy informatikai szakma választására. A WRO versenyek ötvözik egy sportesemény izgalmát a LEGO Mindstorms robotok tervezésének, építésének és programozásának kihívásával.

Eközben a fiataloknak egyedülálló lehetősége nyílik értékes és praktikus tapasztalatok szerzésére a robotokkal való munka terén. A 2013-as évben több, mint 20.000 csapat vett részt a világ különböző pontjain, több, mint 40 országban tartott WRO regionális fordulókon. Egy olyan versenyen, amely amellett, hogy komoly kihívást állít a csapatok problémamegoldó-készsége elé, rendkívül szórakoztató is!

A WRO legfontosabb jellemzőit így lehetne összefoglalni:

  • nemzetközi verseny
  • világszerte azonos feladatok
  • egy csapat két vagy három főből és egy csapatvezetőből áll
  • négy különböző korosztály (összesen 8 év fölött bárkinek)
  • három versenykategória

 A WRO nemzetközi weblapja

A WRO magyarországi weblapja