Célunk az érdeklődés felkeltése a XXI. század egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata a robotika iránt annak érdekében, hogy minél többen megismerjék, megértsék és műveljék ezt az összetett szakmát. Fő területünk a hobbirobotok, azonban igyekszünk betekintést adni a robotika, az automatizálás „ipari” alkalmazásába is. Oldalaink folyamatosan bővülnek, látogasson vissza rendszeresen!

Mi a Robotprogramozó Országos Csapatverseny?

A ROCS a kecskeméti Bányai Júlia Gimnázium szervezésében a 2009/2010-es tanévben indult, általános iskola 5 - 8. évfolyamának meghirdetett verseny. 2013-től a verseny további két  helyszínnel - Sopron és Hajdúböszörmény - bővült. A versenyen a szervezők által előre megadott konstrukciójú robotot kell programozni. Az 5. és 6. osztályosoknak 90 perc áll rendelkezésükre az 5 feladat megoldására, amelyeket a 90 perc után mutatnak be a bíróknak.

A 7. és 8. osztályosok un. rapid versenyt vívnak. Ennél a versenynél a feladatokat egyenként kapják a csapatok és a szervezők által megadott idő (10 - 15 perc ) alatt kell megoldani, majd közvetlenül utána bemutatni a versenybíróknak.

Az eddigi versenyek feladatai és egyéb dokumetumok a verseny honlapján találhatóak!