Célunk az érdeklődés felkeltése a XXI. század egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata a robotika iránt annak érdekében, hogy minél többen megismerjék, megértsék és műveljék ezt az összetett szakmát. Fő területünk a hobbirobotok, azonban igyekszünk betekintést adni a robotika, az automatizálás „ipari” alkalmazásába is. Oldalaink folyamatosan bővülnek, látogasson vissza rendszeresen!

pepper 00Peppert a félhumanoid robotot.

Peppert a SoftBank Robotics (Aldebaran Robotics) gyártja. 2014-ban mutatták be és elsőként Japánban a Softbank mobiltelefon üzleteiben alkalmazták.

Hanghordozás, arckifejezések és mozgások alapján képes felismerni az emberi érzelmeket. Pepper ennek megfelelően reagál, és örül, ha boldog vagy, illetve mindent megtesz annak érdekében, hogy megnyugtasson, ha szomorú vagy. A 4 irányított mikrofonjának köszönhetően képes megtalálni a hangforrásokat és hangszórói segítségével beszélgetést kezdeményezni.

A beépített kamerák és szenzorok segítségével felismer és megjegyez arcokat, az interakciók során pedig tanulja a szokásokat. Alkalmazások telepítésével lehet különböző képességekkel felruházni.

Az ütközés-gátló rendszerének köszönhetően Pepper érzékeli az embereket és az akadályokat így el tudja kerülni a váratlan ütközéseket. Képes fenntartani az egyensúlyát, így nem dől el, ha valaki meglöki.

Többirányú kerekei lehetővé teszik, hogy tetszőleges irányban maximum 3 km/h sebességgel szabadon mozogjon. A fejébe, karjába és testébe építet 20 motor biztosítja az emberi mozgás leképezését. Nagy kapacitású lítium-ion akkumulátorral rendelkezik, amely körülbelül 12 órás működést biztosít.

Pepper két nagyfelbontású RGB valamint egy 3D-s kamerával rendelkezik, amely lehetővé teszi, hogy hatékonyan érzékelje környezetét. Alakfelismerő szoftverrel rendelkezik, amely segítségével felismeri az arcokat és tárgyakat.

Alkalmazások telepítésével további képességekkel ruházható fel.

Pepper többcélú feladatra alkalmas. Ügyféltérben az ügyfélélmény fokozása, az ügyfelek tájékoztatása, a felsőoktatásban kutatási és oktatási robotként a programozás tanításához és az ember-robot interakciók kutatásának elvégzéséhez használható.

pepper b2b

Pepper paraméterei:

Méretek: Magasság: 120 centiméter
Mélység: 42,5 centiméter
Szélesség: 48,5 centiméter
Súly: 28 kg
Akkumulátor: 30.0 Ah lítium-ion akkumulátor, működési idő: kb. 12 óra
Kijelző: 10,1 hüvelykes érintőképernyő
Fej: 4 darab mikrofon, 2 darab RGB és 1 darab 3D kamera, 3 darab érintésérzékelő
Mellkas: 1 darab Gyro érzékelő
Kézfej: 2 darab nyomásérzékelő
Lábak: 2 darab ultrahang érzékelő, 6 darab lézer érzékelő, 3 darab nyomás érzékelő, 1 darab Gyro érzékelő
Mozgási sebesség: Legfeljebb 3 km/óra
Ár:  ~ 20 000 €

2018 brochureBtoB PEPPERfeatures4

 

Forrás: SoftBank Robotics