Célunk az érdeklődés felkeltése a XXI. század egyik legdinamikusabban fejlődő ágazata a robotika iránt annak érdekében, hogy minél többen megismerjék, megértsék és műveljék ezt az összetett szakmát. Fő területünk a hobbirobotok, azonban igyekszünk betekintést adni a robotika, az automatizálás „ipari” alkalmazásába is. Oldalaink folyamatosan bővülnek, látogasson vissza rendszeresen!

Január 15.-én kiírták a 2017-es WRO verseny feladatait!

Ebben az évben a fő gondolat a robotok szerepe a fenntarthatóságban - Sustainabots: Robots for sustainability. A nemzetközi verseny helyszine Costa Rica, időpontja 2017 november. A versennyel kapcsolatos hivatalos információk a szervezők weboldalán olvasható www.wro2017.org

A Regular kategóriában három korcsoport versenyez. Az Elementary korcsoport (felső korhatár 12 év) feladata a fenntartható turizmus - Sustainable Tourism - témájára épül. A Junior korcsoport (13 - 15 évesek) a "szén semlegesség" - Carbon Neutrality, míg a Senior korcsoport (16 - 19 évesek) a megújuló és tiszta energia - Renewable and Clean Energy - köré épített feladatot oldanak meg.

Az Open Category (Magyarországon ebben a kategóriában nem szerveznek kvalifikációs versenyt) feladata bemutatni a robotok alkalmazhatóságát a következő területeken: - megfizethető és tiszta energia, fenntartható városok és közösségek, éghajlat változás

A WRO Football (Magyarországon ebben a kategóriában nem szerveznek kvalifikációs versenyt) a klasszikus foci robotokkal megvalósítva.

Az Advenced Robotic Challenge kategóriában (17 - 25 évesek) egy ikonikus számítógépes játék a Tetris® robotos változatát kell megépíteni és programozni.

Hivatalos feladatkiírások (angol)

Regular  Elementary

Regular Junior

Regular Senior

Advenced Robotic Challenge

Magyarországon az Edutus Főiskola a WRO hivatalos versenyszervezője. (weboldal)

A kvalifikációs verseny időpontja 2017. június 2 - 3 Tatabánya